3D lézerszkennelés |

Építészeti alkalmazás


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /var/www/geodeziakft.hu/html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

A pontfelhőkből, mint alapadatokból kiindulva épületek külsejéről és belsejéről egyaránt létrehozhatók 3 dimenziós modellek, továbbá hatékonyabban, gyorsabban és látványosabb eredménnyel lehet homlokzatfelmérést végezni, mint a hagyományos, földi geodéziai eljárásokkal.

Kiértékelést segíti, hogy a szkennelés során fényképek is készülnek, amelyek ráilleszthetők a pontokra, így valós színinformációval látható el a teljes pontfelhő.

Hagyományos eszközökkel csak viszonylag kevés homlokzati pontot gazdaságos felmérni, de bizonyos esetekben nem engedhető meg a részletek elhagyása. Ilyenkor egyértelműen a lézerszkennelés alkalmazása előnyösebb költséghatékonysági szempontból.

Mérnökgeodéziai alkalmazások során a különböző időpontokban készített mérési eredmények, illetve az ebből alkotott modellek összehasonlításával mérnöki szerkezetek deformációi, mozgásai válnak kimutathatóvá. Ezek jellegéből a szakemberek (pl. hídépítő mérnökök, geotechnikusok) következtetni tudnak az esetleges problémák okaira.

–          3D látványtervek készítése

–          Homlokzatok felmérése

–          Modellezés

–          Deformációvizsgálat

–          Monotoring

Hírlevél ×