Cégismertető |

Eszközpark

A GEODÉZIA Kft eszközállományát főbb tevékenységeinek megfelelően alakította ki és fejleszti folyamatosan. Szerteágazó tevékenységének köszönhetően eszköztárában ugyanúgy helyet kapnak a régi jól bevált és nagypontosságú optikai teodolitok, mint a legmodernebb robot-mérőállomások.

Cégünk évek óta foglalkozik 3D lézerszkenneléssel, amit ultra-nagy sebességű és felbontású eszközök segítségével végzünk. Szkennereink alkalmasak a környezetük részletes, pontos (1-3mm)  és teljes felmérésére, geometriai és képi információk gyűjtésére, ezáltal költséghatékony megoldást biztosítva épületek, műtárgyak, műemlékek, bányák, épületgépészeti és ipari rendszerek állapotának rögzítéséhez. Mozgó járműre szerelhető mobil térképező rendszerünk segítségével pedig gyors és hasznos segítséget tudunk nyújtani a különböző vonalas létesítmények (utak, vasútvonalak) felméréséhez.

A hagyományos működési elvű szabatos szintező mellet a tömegmunkákhoz a gyors, pontos kódszintezőket alkalmazzuk.

A földalatti csövek, kábelek felkutatására több vezetékkutató berendezés áll rendelkezésre.

A legrövidebb út a tereptől a megrendelőig: Elektronikus adatrögzítés a terepen, digitális adatfeldolgozás, elektronikus dokumentumkezelés és továbbítás. Ennek feltétele a megfelelő infrastruktúra. Cégünk minden telephelyén korszerű strukturált számítógépes és hírközlési hálózat van kiépítve. A telephelyeken üzemelő szerverek és számítógépek központilag felügyelhetők.

Mivel adatfeldolgozás szinte kizárólag digitálisan történik, nélkülözhetetlen eszközeink a megszokott irodai programcsomagokon túl a térképszerkesztő, térinformatikai és CAD szoftverek. Az ITR-ek mellett alapvető eszköznek számítanak a Bentley és az AutoDesk legnépszerűbb termékei is.

A lézerszkennerrel készült pontfelhők feldolgozását, majd az eredményül kapott 3D modellek elemzését egyaránt Leica Cyclone-nal végezzük. Modelljeinket a TruView segítségével virtuálisan bejárható formában is közzé tudjuk tenni, a megtekintéshez pedig ingyenes szoftvert biztosítunk.

A Digiterra Map, valamint az Leica Photogrammetry Suite szoftvercsomagjaink biztosítják a fejlett digitális képfeldolgozást, valamint lefedik az ortofotó készítés teljes folyamatát.

A hatékony irodai munka elengedhetetlen kellékei a különböző irodatechnikai berendezések. Ezek közül is a legjelentősebbek a nagyformátumú eszközök, a plotterek, szkennerek, mérnöki másolók. Társaságunk korszerű eszközökkel és jelentős kapacitással rendelkezik ezen a területen, ezért külső megrendelők számára is végzünk nagyformátumú szkennelést, nyomtatást, másolást, komplett tervcsomagok sokszorosítását, archiválást.

Műszereinket, technikai eszközeinket és gépkocsiparkunkat az igények figyelembevételével folyamatosan fejlesztjük.

Hírlevél ×